Νεότερες οδηγίες από το CDC για τον εμβολιασμό κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Ο εμβολιασμός για τον COVID-19 συνιστάται για όλα τα άτομα 12 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι έγκυες, θηλάζουν, προσπαθούν να μείνουν έγκυες τώρα ή μπορεί να μείνουν έγκυες στο μέλλον.
  • Τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά του COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνονται. Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα οφέλη από τη λήψη εμβολίου COVID-19 υπερτερούν των γνωστών ή πιθανών κινδύνων εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιαδήποτε εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων COVID-19, προκαλούν προβλήματα γονιμότητας σε γυναίκες ή άνδρες.
  • Οι έγκυες  είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά με τον COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες. Η λήψη εμβολίου COVID-19 μπορεί να σας προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες από τον COVID-19.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendations/pregnancy.html?fbclid=IwAR3b2RnEv85COT32GZ573f8SrxjFaaP0Ik4uhT4qPgto9Q1cjSZCVcL_I1U