ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ. Δημήτριος Ξηροφώτος πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές του στην Ιατρική Σχόλη του

Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2005 με βαθμό πτυχίου
«λίαν καλώς».

Απέκτησε την ειδικότητα Μαιευτικής – Γυναικολογίας το 2013, αφού υπηρέτησε ως ειδικευόμενος, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια στην 3η Γυναικολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου.

Συνέχισε την εκπαίδευσή του ως Clinical Fellow στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό την εξειδίκευση στον τομέα των «Ελάχιστα Επεμβατικών και Ενδοσκοπικών Γυναικολογικών Τεχνικών» (Λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση) στο Κέντρο Mattu (Μinimal Αccess Τraining Τherapy Unit), στο Royal Surrey County Hospital, στην ομάδα του διεθνώς διακεκριμένου ενδοσκόπου Dr.Andrew Kent.

Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο ιδιαίτερα ευαίσθητο αντικείμενο της Παθολογίας της Κύησης.

To 2016 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκληρώνοντας με βαθμό άριστα την Διδακτορική του Διατριβή, με αντικείμενο έρευνας την γυναικολογική ενδοκρινολογία και, ειδικότερα, το Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOs).

Επιπλέον, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις απαιτούμενες εξετάσεις, έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας τραχήλου (HSCCP) για την πραγματοποίηση Κολποσκόπησης, ενώ κατέχει και την Κρατική Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων μαιευτικής και γυναικολογίας από το ΚΕΣΥ, αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τον απαραίτητο κύκλο της σχετικής επιμόρφωσης στην Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Από το 2015 εως το 2018, εργαζόταν ως Μαιευτήρας – Γυναικολόγος στο Γ. Ν. Βόλου και στο Κέντρο Υγείας Βόλου (ΠΕΔΥ).